我想我的同屋

Hej!
 
Efter skolan i fredags bakade jag och Hyeri kanelbullar. Äntligen alltså! Mina föräldrar hade skickat ner ett paket med malen kanel och pärlsocker, så att det skulle vara möjligt. Tusen tack! Kanelbullarna smakade exakt som svenska kanelbullar, förutom att färgen blev lite ljusare. Doften som spred sig i köket var underbar! Det var roligt att vi hann baka kanelbullar innan Hyeri skulle åka hem. En sista sak tillsammans. Nu när hon kommer hem till Korea kan hon göra kladdkaka, pannkakor och kanelbullar. Vi har haft en del bakningskurser här kan man säga, haha. I alla fall tyckte hon mycket om kanelbullar och det gjorde även hennes koreanska vänner och vår värdmamma. Jag kanske ska öppna ett svenskt café här i Peking. 
 
Gårdagens frukost, haha!
 
Gårdagen var en känslosam dag, för det var dags för Hyeri att åka hem. Vi har varit rumskompisar i lite mer än en månad, men på den korta tiden har vi hunnit bli nära vänner. Tiden har bara flygit iväg, men vi har hunnit göra en hel del tillsammans ändå. Det var inte alls roligt att säga hejdå, speciellt när jag vet att det kommer att dröja innan vi kommer att ses igen. Det är ju inte som att jag har vägarna förbi Korea särskilt ofta. Men jag hoppas verkligen att vi har möjlighet att träffas om inte allt för länge. Det som slog mig hårdast igår var när jag kom hem till lägenheten efter att ha varit ute under dagen och ser "hennes" rum stå tomt. Usch, vad ledsamt det var. Jag tror att min värdfamilj märkte att jag var ledsen för imorse fick jag kanderade äpplen på pinne och sedan blev jag bjuden på middag på en restaurang. De är så snälla och söta!
 
Åh vad jag saknar min roomie och vän ♥
 
Idag har jag varit till ett ställe i Peking som kallas Art District tillsammans med Anne, Julia och Ellinor. Det är ett gammalt industriområde som nu är ett konstområde med olika konstutställningar, små affärer och caféer. Jag är inte det största konstfanet, men det var roligt att bara strosa omkring och titta. Det var så fint väder med klarblå himmel, sol och inte alls hög luftförorening. Det kändes lite som svensk höst med alla löv på gatorna och den svala brisen. Så skönt att vara ute. Vi stannade och åt på en restaurang som hade internationella rätter. Jag åt en avokado och kycklingsallad och det var så gott! Det var en härlig dag och jag känner mig inte alls lika ledsen idag. 
 
Haha, vad ska man säga. Kina och engelska alltså!
 
Förresten, nästan hela vår klass gjorde så bra i från sig på provet vi hade förra fredagen så vi fick hoppa upp en nivå. Det innebar att hoppa över 2 kapitel i läroboken, få en ny lärare och några nya klasskompisar. Det kändes roligt och jag är stolt över min prestation.
 
Vi hörs! ♥